WELKOM OP JGVB.NL

dé plek voor advies over lifestyle, gezondheid, sport en wonen!

Gezondheid

4 tips om jouw mentale gezondheid te verbeteren!

Een goede mentale gezondheid is cruciaal om goed te kunnen functioneren gedurende de week. Op deze pagina vind je vier verschillende tips die je kunnen helpen om op mentaal vlak stappen te maken.

Tip 1: Zorg voor een goede nachtrust Een goede nachtrust kan je zeker helpen om wat meer rust in je hoofd te creëren. Probeer om structureel op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan. Daarnaast is het ook belangrijk om een goed slaapritme op te bouwen en te proberen om op een vaste tijd in de ochtend op te staan. Zodoende went je lichaam aan de hoeveelheid slaap die je nodig hebt om goed te kunnen functioneren en zorg je er voor dat je uitgerust(er) aan de dag begint.

Tip 2: Verminder je schermtijd Voor je mentale gezondheid kan het zeker goed zijn om je schermtijd te verminderen. Door middel van je telefoon zal je misschien merken dat je continu ‘aan’ staat door alle berichten die je gedurende de dag binnen krijgt. Probeer je telefoon wat vaker weg te leggen, zeker als je het gevoel hebt dat je continu moet reageren op andere mensen of dat je wellicht een beetje verslavingsgevoelig bent.

Tip 3: Praat met andere mensen over eventuele problemen en/of gevoelens Gedeelde smart is in de meeste gevallen halve smart. Het is belangrijk dat je met mensen die je vertrouwt regelmatig praat over de dingen die je dwars kunnen zitten. Zo kunnen zij je ook van advies voorzien en eventuele problemen relativeren.

Tip 4: Vergelijk je niet continu met andere mensen Misschien besteed je veel tijd aan social media en dan is de kans groot dat je veel foto’s of filmpjes voorbij ziet komen van mensen die doen alsof ze het perfecte leven hebben. Uiteraard is geen enkel leven perfect en daarom hoef je jezelf ook zeker niet te vergelijken met mensen die laten lijken alsof alles geweldig is. Dit voorkomt onzekerheid en daardoor zal het voor jou ook makkelijker worden om wat beter in je vel te komen.