WELKOM OP JGVB.NL

dé plek voor advies over lifestyle, gezondheid, sport en wonen!

Drie grote irritaties op de werkvloer

Sinds de pandemie voorbij is wordt er weer steeds vaker op kantoor gewerkt. Dit kan natuurlijk de nodige irritaties met zich mee brengen. Onderstaand lijstje geeft een aantal irritaties op de werkvloer weer met daarbij tips hoe je deze irritaties in de toekomst of op korte termijn zou kunnen voorkomen.

Irritatie 1: Een onopgeruimd kantoor

Om verschillende redenen vergeten mensen weleens hun spullen op te ruimen op hun bureaus of in vergaderruimtes. Soms wordt opruimen weleens vergeten als mensen het heel druk hebben, maar het kan ook zomaar voorkomen dat een collega lui is om rommel op te ruimen. Mocht dit vaker voorkomen bij jou op de afdeling kan het zeker helpen om een corvée schema op te stellen. Hierdoor zullen mensen een taak krijgen om het kantoor goed en netjes te houden.

Irritatie 2: Weinig waardering voelen

Iedereen vindt het fijn om waardering te krijgen en het is uiteraard frustrerend als je merkt dat je weinig waardering krijgt. Zorg er dus voor dat je dit bespreekbaar maakt met je collega’s en/of leidinggevende en zelf wel je waardering aan andere mensen blijft tonen. Zodoende kan er iets aan je irritatie gedaan worden.

Irritatie 3: Roddelen of pesten

Roddelen en pesten hoort niet thuis op de werkvloer. Desondanks wordt er bij heel veel bedrijven nog geroddeld op de werkvloer en voelen werknemers zich met regelmatig gepest. Dit kan om kleine dingetjes gaan, maar er zijn ook heel veel situaties waarin medewerkers structureel gepest worden. Beide gevallen zijn uiteraard super vervelend. Voor tips tegen pesten en roddelen op het werk is het zeker aan te raden om eens een kijkje te nemen op wat is pesten of roddelen op het werk. Via deze pagina’s vind je meer informatie omtrent deze onderwerpen hoe je hier het beste tegen kunt wapenen.